V Rychnově nad Nisou proběhne oblastní kolo festivalu Porta 2014Dospělé kapely i jednotlivci se utkají o postup do finále slavného festivalu Porta! V sobotu 29. března od 14h v Rychnově nad Nisou v sále Beseda začne soutěžní klání dospělých kapel či jednotlivců ve stylu folk či country.

Každá soutěžní formace zahraje čtyři písně, z toho tři budou soutěžní. Porota pak vybere ty nejlepší a pošle je do finále soutěže Porta, které proběhne v Řevnicích 27.-29. června 2014. Nejlepší autorské písně postoupí do finále Autorské porty. Celým odpolednem bude provázet oblíbený moderátor Václav Vít, známý jako Fousatá beruška. Můžete se těšit na kapelu Disneyband (Liberec), Tamdoletma (Turnov), Náhodou (Šluknovsko), Makenzen (Liberec), Nudličky (Jablonec n.N.) a z jednotlivců vystoupí Anna De (Jablonec n.N.), David Stehlík (Liberec), Ondřej Papillon (Děčín), Pavel Kohn (Ostrava) a další.

Hostem odpoledne budou mladí talenti ze Studia Kokos z Jablonce nad Nisou. Uslyšíte kapelu K.A.P., Pros!m a VéDéVéčka. Tyto kapely prezentovaly Jablonec nad Nisou v celorepublikových soutěžích Brána a Dětská Porta.

Soutěž Porta je určena pro interprety zejména trampské, country, bluegrassové a folkové hudby. Od svých počátků v roce 1966 se ze skromného nápadu party nadšenců a příznivců country a trampských písní stal uznávaný festival spojený s celorepublikovým kláním umělců ve dvou kategoriích, interpretační a autorské. Doplňkovou trofej udělují diváci. A to i přes období sporů o název „Porta“, kdy zde fungovaly dvě obdobné soutěže, Porta (pořádalo Sdružení porta) a Trampská porta (ARS PORTA BOHEMICA, Česká tábornická unie a Kulturní středisko města Ústí nad Labem). Naštěstí se na podzim roku 2006 zástupci dosud „konkurenčních“ PORT dohodli na jejich sjednocení od roku 2007 a spojili své síly ku prospěchu věci.

Oblastní kolo Porty pořádá Studio Kokos, www.studiokokos.cz

Těšíme se na vaši návštěvu.

Bližší informace na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Ing. Alena Vítová, DiS