Vychází třetí autorský projekt Onřeje Škocha - Prší na habryZhudebněné básně Suzanne Renaud, manželky Bohuslava Reynka. Křest spojený s koncertem proběhl 20. 6. od 18:00 v Paláci Akropolis. CD „Prší na Habry“ je v pořadí třetím autorským projektem hudebníka Ondřeje Škocha představujícím zhudebněné básně francouzské básnířky Suzanne Renaud, manželky básníka a grafika Bohuslava Reynka.

Stejně jako u předchozích projektů všechny básně jsou v překladu Alice Škochové. Album pokračuje v linii předchozí desky „První sníh“, přichází však se speciálním hostem slovenskou písničkářkou Zuzanou Homolovou. Malou ukázkou je videoklip k písni Houby, ke zhlédnutí ZDE.

Rytmickou sekci opět vytvořili přední čeští jazzoví hudebníci Jan Linhart (bicí) a Petr Tichý (kontrabas). Na indická tabla, didgeridoo a udu byl Tomáš Reindl, na cajon perkusista Tokhi.

Produkce desky se kromě Ondřeje a Štěpána Škochových opět ujal Darek Král, skladatel divadelní hudby, který na desku zároveň nahrál klavír a klávesy. Stejně jako předchozí alba bylo i „Prší na habry“ natočeno ve studiu All Senses Production Štěpána Škocha.

Speciální host Zuzana Homolová, která proslula zejména jako interpretka lidových balad, má na svém kontě spolupráci s významnými hudebníky, jako je Vladimír Merta, Jiří Stivín či Vlastimil Redl. Její album „Tvojej duši zahynut nedám“ bylo oceněno cenou slovenské akademie AUREL 2005 v kategorii Word music. V současné době působí spolu s kytaristou Milošem Železňákem a  houslistou Samo Smetanou v uskupení nazvaném Trojka Zuzany Homolové.

Autor desky Ondřej Škoch, kytarista a skladatel, absolvoval na Konzervatoři a vyšší odborné škole Jaroslava Ježka v oboru jazzová kytara a kompozice Jako kytarista a skladatel působil v hudebních uskupeních nejrůznějších žánrů: Manon 15, Marcipán, Šum Švistu, Vesna Cáceres, Tam Tam Orchestra. Od roku 2001 do současné doby zaujímá post baskytaristy poprockové kapely Chinaski.

Track list:
1) Prší na habry
2) Houby
3) Nokturno
4) Naslouchám do temnoty
5) Barokní obraz
6) Hejno vran
7) Marnost
8) Tvůj život
9) Ruka/La main
10) Veronika

Hudba: Ondřej Škoch / Hudební produkce: Ondřej Škoch, Darek Král, Štěpán Škoch / Studio: All Senses Production

Obsazení:
Ondřej Škoch - Kytary, baskytara, zpěv, sampling
Štěpán Škoch - Soprán saxofon, flétny, percuse
Darek Král - Klavír, Hammond, Rhode, Synth.
Petr Tichý - Kontrabas
Jan Linhart - Bicí

Hosté:
Zuzana Homolová - zpěv
Tomáš Reindl - Tabla, Udu, Praklarinet, perkuse
Tokhi - Cajon
Mařenka Tichá - Cello

Zdroj, foto: Turner PR