Filmový režisér vydává soundtrack autorských písní z cest zbloudilých řidičůPoetika nekonečných cest, osamělých odpočívadel a do tmy blikajících motorestů v jemném benzinovém oparu. Alegorie života se silnými melodiemi moderního písničkářství přitahuje posluchače podmanivou atmosférou. Johannes Benz vydává debutové album s názvem One way road na nové vydavatelské značce Tranzistor, která spolupracuje se Supraphonem.

Fiktivní postava nebo kapela?
Za projektem stojí Jan Foukal, absolvent dokumentární tvorby na pražské FAMU. V přípravě svého filmu se vypravil mezi truckery na hranice Kanady a USA. Zde vznikl základ audiovizuální roadmovie o ztraceném řidiči kamionu, inspirované básní Song of the open road ze slavné americké sbírky Stébla trávy Walta Whitmana. Písňový soundtrack se postupně začal odpoutávat od stříbrného plátna a ve spolupráci s výraznými osobnostmi české hudební scény se písně vydaly na vlastní cestu po klubech a festivalech

Zcestovalí hudebníci na nové cestě
Dvanáctipísňové album One way road z prostředí dálnic i alegorických cest nás uvádí do světa moderního písničkářství a netradiční country. Spolu s Foukalem se za hranice žánrů pouští bubeník David Landštof, kytarista Josef Štěpánek, baskytaristé Jan Lstibůrek a a.m. Almela spolu s vokalistkami Harvey sisters a vzácným hostem, legendárním bubeníkem Ernem Šedivým. Na desce v mixu Petra Kalába, si projekt Johannes Benz pohrává s nadžánrovostí na pomezí folku a rocku, avšak s jasnou koncepcí poetiky dálek a nekonečných highways zbloudilých řidičů.

Křest i album zesiluje nový label Tranzistor
Debutové album vychází na nové značce TRANZISTOR za podpory Linhartovy nadace. O distribuci fyzických nosičů i digitálního prodeje se postará vydavatelství SUPRAPHON. Křest proběhne 15. března 2014 v pražském Experimentálním prostoru NoD. Dále můžete Johannese Benze vidět například v rámci Febiofestu, Jamrocku a na dalších festivalech.

TRAILER:



Web: www.johannesbenz.com, www.bandzone.cz/johannesbenz

Zdroj, foto: Supraphon