Adam KatonaAdam Katona je český písničkář, kterého v roce 2005 objevil pro širší veřejnost publicista Jiří Černý. Na žánrově pestrobarevné novince šestnácti ryze autorských písní lze najít folk, country-rock, odkazy na starý rock´n´roll i výlet do reggae nebo duety, především ale Katonovo autentické písničkářství s osobitými texty a charakteristickým hlasem.

„Dvě zásadní písně tam jsou pro mě Úkol, ten má sdělení skoro až gospelu a pak poslední Má láhev dopluje a můj vzkaz doletí, v jejímž duchu je i titulek alba. Neříkám nejhitovější, ale nejzásadnější. Hitů lze na albu ale také pár najít,“ říká o své novince pětadvacetiletý písničkář. Album „Můj vzkaz doletí“ vychází po čtyřech letech od minulé studiové desky „Pod lampou skloněnou“ (2007).

CD „Můj vzkaz doletí“ vyšlo  20.9. 2011.

Hudební a zvukovou režii obstaral Richard Jan Müller, litomyšlský kytarista a skladatel, jeden z bývalých studiových hráčů Petra Muka, v minulosti člen pop-rockových kapel Berlin, Bratrstvo, Partisan. Mastering provedl Moimir Papalescu (Miroslav Papež), uznávaný studiový odborník i  v zahraničí, legendární postava české clash-rock-elektro-alternativní scény (Moimir Papalescu and The Nihilists, Vanessa, Magnetik ad.)

Vydavatel: Adam Katona.

Předchozí vydané dílo:
Pod lampou skloněnou 2007(Indies Happy Trails) - album
Lehce osamělí kluci od široké řeky 2011 (publikováno na  internetu) – sbírka poezie

Naplánované koncerty:
ŘÍJEN 21.10. - Litomyšl Zámek (Kongresový sál) 21.00 konference matematiků + Richard
14.12. - Přelouč KD Záložna 15.00 & 17.30 Vánoční akademie ZŠ Smetanova Přelouč, kratší vystoupení jako bývalý žák školy
16.12. - Praha klub a kavárna Potrvá 19.00 + Richard, dvojkoncert s Janem Řepkou www.potrva.cz  

Zdroj + CD je dostání na dobírku na http://www.katona.wz.cz/, naživo, ve vybraných podnicích a obchodech.

Adam Katona