P?tníkVokální skupin? P?tník, držiteli dvou ocen?ní z Porty 2010, vychází v dubnu u vydavatelství Speed Of Sound druhé ?adové album s názvem P?tník 2011. Název alba odkazuje nejen na rok vydání, ale i na jedenáct rok? ?innosti kapely. 

Jak je u této acapelové skupiny obvyklé, jedinými hudebními nástroji na nahrávce jsou její hlasy. Album obsahuje 15 písní, v mnoha případech proslulých hitů známých interpretů (např. Kladno z repertoáru Yo-Yo Bandu, jazzový standard Autumn Leaves  či folkový Fénix od Jaroslava Matějů), které však v ryze vokální úpravě znějí neotřele. Několik písní pak vzniklo přímo v autorské dílně Pětníku, úvodní Na sv. Řehoře  uspělo mimo jiné v autorské soutěži Porty 2010.

Pětník k albu a své tvorbě ústy kapelníka Honzy Hučína dodává: „Vycházíme z toho, že většina posluchačů se chce hudbou bavit, zejména na živých vystoupeních. Proto si vybíráme zábavné písničky a snažíme se jim dát zajímavá aranžmá s různými nenápadnými vtípky, lidé to ocení víc než pěveckou dokonalost.“

Křest alba se odehraje 28. 4. v pražském Divadlu Gong, hostovat bude skupina Jauvajs.

Pětník vznikl v roce 1999 jako pětičlenná acapelová (čistě vokální) skupina  a v roce 2001 získal diváckou cenu Krteček na největším tuzemském folkovém festivalu Zahrada. V roce 2004 vydal u Good Day Records debutové album V botách snů. Po odchodu dvou členů v roce 2007  nastal určitý útlum, z něhož se skupina probrala v roce 2009 zmenšením počtu členů na čtyři. O rok později pak Pětník získal malou interpretační cenu v Národním finále Porty a diváckou cenu v Mezinárodním finále Porty.
Album Pětník 2011 nahráli Jana Perníková (soprán), Marie Hausdorfová (alt), Jakub Renner (tenor) a Jan Hučín (bas).

Seznam písní na albu:
1.    Na sv. Řehoře
2.    Kladno
3.    Božskej klid
4.    V záplavě listí (Autumn Leaves)
5.    Dvě pravdy
6.    Konvička
7.    V domě straší duch
8.    Odcházím (Wayfaring Stranger)
9.    Jedem do Afriky
10.    Jmelí
11.    Přívěs
12.    Pane Nováku
13.    Za námi
14.    Fénix
15.    Embraceable You

Vše o skupině Pětník je na http://www.petnik.cz/

Kontakt: Jan Hučín, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. 737 904 870