Plakát k filmu Lidice...James Harries ...
Zajímavý hudební projekt vzniká k velkofilmu Lidice, první skladbu, která „vdechne“ projektu život bude stejnojmenná skladba od Jana Buda?e.

Lidice – to je název první skladby z CD, které vzniká k filmu Lidice. Autorsky je pod ní podepsán Jan Budař. Skladbu obdržela všechna rádia u nás.
Výjimečný a zajímavý hudební projekt, na kterém se bude podílet také třeba Aneta Langerová, Divokej Bill, Xindl X, James Harries, Dan Bárta, Tara Fuki, Jan Budař, Jana Lota, právě vzniká pod dohledem Michala Hrůzy, který si na něm také zahraje.
Zmiňovaná první skladba Lidice brzy bude mít i videoklip částečně pracující se záběry filmu. Nedočkavým tak poodhalí další záběry filmu, které nejsou v traileru.
Hudbu klasickou, filmovou, tvoří Michal Hrůza, James Harries a Karel Heřman (Kapela Hrůzy). Zbývá už jen dotočit část filmové hudby spolu se symfonickým orchestrem a „napasovat“do filmu.
Tým okolo filmu Lidice už má jen pár dní na to, aby vše dokončil. Musí se totiž stihnout podat přihláška na festival do Cannes.

V hlavních rolích filmu se objeví: Karel Roden, Zuzana Fialová, Zuzana Bydžovská, Roman Luknár, Jan Budař, Veronika Kubařová, Marek Adamczyk, Ondřej Novák a další.
Režie se ujal Petr Nikolaev.

Slavnostní premiéra naplánovaná na poslední květnový den, distribuční premiéra 9.6.

Více informací na http://www.filmlidice.cz/ , zde zároveň probíhá soutěž o  VIP vstupenky na premiéru filmu LIDICE a možnost setkání s hlavními představiteli.

Koproducenti jsou MagicBox, MagicBox SK, Česká televize, Vinná galerie a Slovenská televize.
Hlavními partnery filmu jsou Autocont a Česká zbrojovka
Partnery jsou Státní fond ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie, Ministerstvo obrany ČR a Audiovizuální fond SR
Mediálními partnery jsou MF Dnes, iDnes.cz, Impuls, Instinkt, FDB a Euro AWK.
Partnerská města jsou Lidice, Kladno, Praha, Liberec a Opava.
Distributorem je Bioscop.


Johana Turnerová