Pavel Callta nedávno zveřejnil video k písni Terapeut. Jde o první klip k jeho debutovému albu Momenty. Během jediné noci nasbíral 20 000 views.

Mladý písničkář si v klipu zahrál dvojroli, „pidiúlohu” si střihl herec Zdeněk Piškula. Jako dosud pokaždé si Pavel Callta napsal scénář sám.

„Jakmile jsem věděl, že natočíme videoklip na tuto skladbu, měl jsem v hlavě dvě varianty scénáře. Jedna byla klasická, že za mnou do ordinace budou chodit lidi a já jim budu pomáhat. Druhá varianta byla taková, že dvojrolí znázorním, jak by to mělo fungovat a občas i funguje, když máte pocit, že jde svět proti vám. Zkrátka je to recept na to, jak být v pohodě - být sám sobě terapeutem a mít se rád. Pro mě samotného je občas těžké z toho receptu uvařit kvalitní specialitu. Ale když na sobě člověk maká a přemýšlí, co zlepšit, výsledky se dříve nebo později dostaví,” uvedl Callta.

Materiál na debutové album Momenty vznikalo tři roky, takže nemůže neobsahovat hity, které za tu dobu vznikly, ať už je to třeba Zrzka, Mami či Naštěstí. Zachycuje ovšem daleko víc důležitých momentů, které utkví člověku v paměti nebo dokonce ovlivní jeho život. Album vyšlo začátkem června a setkalo se s kladným ohlasem jak u veřejnosti, tak i u kritiky.

O uplynulém víkendu byl Pavel Callta třeba hostem 49. ročníku folk a country festivalu Porta, jenž se konal v Řevnicích. "Bylo to super, škoda, že nevyšlo počasí, ale atmosféra v Lesním divadle byla nezapomenutelná. Rád se tam opět někdy přijedu podívat." V jednání je Pavlova účast v příštím roce na zahraničních pódiích a festivalech.