Waldemar Matuška - Co neodnesl čas 20.6. 2014Waldemar Matuška zpívá a uvádí své hosty Marii Rosůlkovou, Jaroslavu Adamovou a Hanu Maciuchovou (1980). Scénář I. Fischer. Kamera J. Lebeda. Režie E. Sedlář


Proslulé činoherní divy tří generací pozval počátkem osmdesátých let do svého pořadu „Co neodnesl čas“ Waldemar Matuška, aby jim vyznal lásku, ostatně jako všem ženám, a zároveň je požádal o oblíbenou písničku. To vše pod bedlivým dozorem své manželky Olgy Blechové, která vystoupí hned v několika písních spolu se skupinou KTO (Kamarádi táborových ohňů).

Herečka Hana Maciuchová má ráda staré hudební filmy a přednese Gershwinův song „Ten, koho ráda mám“, její kolegyně z Městských divadel pražských Jaroslava Adamová zvolí šanson Gilberta Bécauda „Podívej, kvete růže“ a Marie Rosůlková vybere píseň z Higginsovy romantické černé komedie Harold a Maude, v níž jsme okouzleni plností a hloubkou života. Walda, miláček všech žen, jim na oplátku zanotuje Písničku pro Zuzanu, populární Terezu z dílny Suchý-Šlitr a Jezabel Wayna Shanklina.

Nakonec se všichni shodnou na tom, že nemáme čas na své přátele a všeobecně se málo zpívá o lásce. A tak si na závěr nostalgicky zanotují proslulý Matuškův hit „Holky já mám všechny rád“.

Vysílání: 20.6., 22.55 hod., ČT1

Zdroj, foto: Česká televize