Je nám ctí... Hana a Petr UlrychoviTichá píseň Javorů
Legendární muzikantská a sourozenecká dvojice Hana a Petr Ulrychovi slaví letos hned pětinásobné jubileum – Petrovy 70. a Hančiny 65. narozeniny, 50 let společného vystupování, 40. výročí založení skupiny Javory a 5. výročí kapely Javory Beat.

Milníky jejich kariéry připomene dokument režiséra a scenáristy Jiřího Vondráka. Účinkují: H. a P. Ulrychovi, L. Kopecký, K. a D. Štruncovi a J. Ondrůj   (Premiéra)

Hana a Petr Ulrychovi se za 50 let společného působení stali bezesporu hudebními legendami. Navíc oba letos na jaře oslavili významná životní jubilea. Hana 65. narozeniny a Petr sedmdesátku. Za dobu svého působení společně vystupovali s řadou hudebníků a hudebních uskupení. Některé z nich si pozvali do stylizované šatny, ve které na Vás dýchne téměř muzejní atmosféra. Na zdech jsou plakáty ze všech období umělecké dráhy Hany a Petra - účinkování ve skupinách Vulkán, Atlantis, Javory, ze zahraničních turné, z muzikálů Městského divadla v Brně. Na "starožitných" stolcích či poličkách jsou ceny – Bratislavská lyra, Bílá vrána atd. V koutě je opřená kytara, na zdi zrcadlo, ke kterému se Petr obrací ve své písni Já. Ve vzpomínkách také prochází filmovou střižnou i chodbami Mahenova divadla, kde poprvé Petr viděl zpívat svého tatínka.
Vysílání: 05.4., 20.20 hod., ČT art
Opakování: 10.4., ČT art

Hana a Petr Ulrychovi: Půlstoletí
Nejlepší písničky z repertoáru Hany a Petra Ulrychových a jejich kapel Javory a Javory Beat, ve kterých se spojila folklórní i rocková inspirace. Koncertem plným hitů na scéně Mahenova divadla v Brně zahájili sourozenci Ulrychovi turné u příležitosti 50 let společného účinkování
 (Premiéra)

Zpěvák a hudebník Petr Ulrych oslavil letos v únoru sedmdesátku, jeho sestra Hana o měsíc později 65. narozeniny a společně už hrají a zpívají neuvěřitelných padesát let. Připočteme-li k tomu ještě čtyřicet let od narození jejich skupiny Javory a pětileté výročí mladšího Javory beatu je důvod k oslavám několika významných výročí jedinečné hudební legendy! Sourozenci Ulrychovi si všechna výročí připomenou koncertem skupiny Javory a Javory Beat v Mahenově divadle v Brně, jehož záznam odvysílá Česká televize.
Vysílání: 05.4., 21.10 hod., ČT art
Opakování: 09.4., ČT art

Zdroj, foto: Česká televize