Ivan MládekHudební návraty - Kam zmizel ten starý song - Ivan Mládek
Ivan Mládek se narodil 7. února 1942 v Praze. V dětství se učil hrát na violu, potom přesedlal na kytaru a později na banjo. Během studia na průmyslové škole se stal členem několika amatérských dixielandových kapel.

Vystudoval Vysokou školu ekonomickou a získal titul inženýra. Vedle svého zaměstnání hrál v barech, také na mandolínu a balalajku. V roce 1968 odešel s manželkou do Francie, žil v Paříži a živil se hraním na balalajku. Po návratu vytvořil banjové trio a stal se studiovým hudebníkem. Hostoval v divadlech Viola a Ateliér, hrál se skupinou Mustangové.

V roce 1972 začal sólově zpívat a se svým Banjo Bandem nahrávat vlastní repertoár. Po velkém úspěchu gramofonových desek a televizních vystoupení se stal stálicí na nebi české populární hudby i zábavy. Napsal několik knih a maluje antiperspektivní obrazy.

S Milanem Lasicou rozmlouvají o společných vzpomínkách na šedesátá léta, o nekonfliktním vztahu Ivana Mládka ke svým "revivalistům", o základním principu textařiny, který se jmenuje slogan, o džentlmenském soupeření se Zdeňkem Svěrákem, Ivan Mládek vzpomíná na jednotlivé členy svých kapel. A samozřejmě zazní úryvky z televizních zpracování skoro všech známých hitů, jejichž "hrdinové" dnes již skoro zlidověli - Jožin z bažin, Dáša Nováková, Jenda Benda a mnoho dalších.

Vysílání: 21.9., 12.25 hod., ČT2
Opakování: 21.9., ČT2