Tara FukiHosty pořadu Na moll budou dvě formace, které představují rozdílné odnože akustické hudby. Tara Fuki je violoncellové duo, které vzniklo v Brně a které tvoří Andrea Konstankiewicz-Nezir a Dorota Barová. 

Obě mladé dámy vystudovaly v Brně a na jižní Moravě také zahájily své hudební cesty do světa. Na svých dosud vydaných čtyřech albech (zatím poslední Sens vyšlo na podzim 2010) představují křehkou a přitom energií nabitou hudbu zpívanou většinou v polštině). V současné době Andrea žije ve Francii a duo koncertuje častěji po Evropě než ve vlasti. I proto bude záznam jejich vystoupení v brněnském televizním studiu vzácným okamžikem. Tara Fuki jsou vícenásobnými držitelkami ceny Anděl a dalších ocenění.

Létající rabín je klezmerová skupina z Prostějova, vítěz folkového festivalu Zahrada z roku 2006. Zatímco jiné české skupiny jako Klec nebo Trombenik transformují tradiční židovskou hudbu z východní Evropy do moderního jazyky (mj. s použitím elektrických kytar a dalších nových nástrojů), Létající rabín zůstává věrný tradici, a to včetně stylových oděvů nebo židovských přezdívek jednotlivých členů skupiny. Kapela má na svém kontě zatím dvě alba, avšak od vydání toho novějšího (z r. 2005) ušla velký kus cesty, a proto je nejlepší volbou záznam jejího živého vystoupení.

Formou reportáže pořad představí Karolínu Kamberskou, které v roce 2010 vyšlo první sólové CD Hořkosladce. Bývalá členka dua Sestry Steinovy představuje typ alternativní písničkářky, jejíž slovník a hudební cítění mají daleko ke „střednímu proudu“ českého folku. Za svou zvláštní poetiku autorka získala cenu Za krásu slova, udělovanou textařům, a ještě s duem Sestry Steinovy byla nominovaná na Anděla.

Vysílání: 02.3., 17.55 hod., ČT2
Opakování: 04.3., ČT2., 09.3., ČT2