V sobotu 3. března se v restauraci Trifot v pražských Nových Butovicích uskutečnil již 5. večer otevřené hudební scény pod názvem Trifot Open Mic na třináctce.

Tento multižánrový koncert, obsahující tentokrát kromě výborných hudebních výkonů také přednes interesantního mluveného slova, byl další povedenou akcí pořádanou produkční skupinou Slávka Maděry.

V průběhu večera vystoupilo celkem 13 účinkujících z toho tři neplánovaní hosté z publika. Zahráli a zazpívali začínající i zkušení hudebníci z různých míst vlasti, své básně přednesl literát a básník Lumír Slabý a na akordeon interpretovala své písně Elka Mája.

Dramaturgie akce se ale tentokrát rozhodla i pro mezinárodní punc večera, a tak dostali příležitost i mladá klavíristka původem z Ruska Lýdie Hrušková a také skvělý multiinstrumentalista a autor Gabriele Felici z Říma.

V hlavním programu dále účinkovali: Renata Richenza, Ámos Tyrš, Vilda Roubíček, Bob Rathan, Martin Sejk, duo Jaromír Hušek a Martin Muller, mladý Hanz Šundis. Hlavním hostem večera byl kytarista a zpěvák známé skupiny Crossband, Jarda Kříž, který si butovické publikum získal svou písní Samozřejmosti.

Večerem provázel jako vždy Slávek Maděra, který také vystoupil v hlavním programu s písněmi Jednašedesát, Páteční a Kdyby… „Velmi mne naplňuje filosofie poslání této akce, dát příležitost ještě začínajícím autorům k prvním zkušenostem před publikem. V současnosti máme již produkčně a dramaturgicky zajištěný i termín 19. května, kde jako host večera vystoupí skvělá vokální skupina Pětník,“ řekl Slávek Maděra.

Bližší informace o akci a fotoalba najdete na FB stránkách praha13openmic TADY.

Další akce produkční skupiny Slávka Maděry:

26. 4. Trifot Restaurant 19.30 - Petr Kadlček a jeho hosté – koncert českého „hitmejkra”

19. 5. Trifot Restaurant 18.00 – 6. vydání Trifot Open Mic – host skupina Pětník

16. 6. Trifot Restaurant 18.00 – The Best of Open Mic

Foto: Tobias Marotta