Jedna z nejznámějších pražských otevřených hudebních scén se v lednu dočká svého stého pokračování. V sobotu 14. ledna během pořadu Slavíme stovku! oslaví open mic zároveň deset let své existence. To vše se koná ve Vršovickém divadle MANA od 15 hodin.

Jisté je prozatím dámské obsazení, a to bude skutečně vybrané: do třetice se na naši scénu vrátí tajná polsko-americká diva Ashia Bison Rouge, podruhé vymýšlíme jistou neopakovatelnou fúzi s naším předním smyčcovým kvartetem Eve Quartet

a poprvé jsme si troufli pozvat přední česko-latinskou autorku Martu Töpferovou.

Součástí programu Open Micu #100 bude rovněž premiéra střihového filmu se záběry z posledních pěti let pražského pořadu, sympozium pořadatelů podobných hudebních cyklů a také zásadní informace, jak to bude s oběma našimi majky dál. 

Během 99 večerů se na scéně pražského open mic představilo téměř 600 různých autorů. Mezi hosty pořadu byla řada vynikajících písničkářů z celého světa, koncepce pořadu inspirovala mnohé další a vedla nepřímo i přímo k založení několika dalších openmiců po celém území Česka a Slovenska. Open Mic #100 se koná za laskavé podpory Polského klubu v Praze a Svazu autorů a interpretů.