Písničkář Voxel vydává rok a půl po debutu All Boom! albovou novinku Motýlí efekt. Tentokrát je výhradním autorem hudby ke všem písním z alba, texty je opatřil Jan Pokorný alias Pokáč.

Na produkci spolupracoval s Honzou Balcárkem (neboli polovinou na domácí scéně stále hlasitěji promlouvající dvojice Light & Love). 

„Album celé vznikalo ve sklepě v malé vesničce Petřkovice, kde bydlí a nahrávají bratři Balcárkovi neboli duo Light & Love,“ popisuje nahrávání Voxel a vysvětluje název Motýlí efekt: „Říká se, že když motýl na jedné straně světa mávne křídly, na druhé straně to způsobí hurikán. Zprvu mi to vůbec nedávalo smysl, ale postupem času si čím dál víc uvědomuji, co za těmito slovy vězí. Cokoliv, co uděláme v životě, absolutně ovlivní náš osud. Díky těmto "efektům" se děje to, co se děje  - například to, že jsme vytvořili v pořadí druhou desku s Pokáčem, na kterého jsem "náhodou" (na náhody nevěřím) narazil díky kamarádce, která jej našla "náhodou" na serveru bandzone.“

Voxel zároveň sám nahrál většinu použitých hudebních nástrojů: klavír, akustickou kytaru, ukulele, elektrickou kytaru, cajon, perkuse a uzbecký tar. „V úvodní písni zní dosti specifický nástroj: uzbecký devítistrunný tar, který mi otec dovezl z Turkmenistánu. Nikde jsem nenašel, jak se nástroj ladí a jak na něj správně hrát, tak bylo třeba si vymyslet vlastní ladění i způsob hry,“ doplňuje hudebník. Desku předznamenal úspěšný singl Jednou a písničkář na ni zařadil také rádiovou verzi hitu V naší ulici. 

Na rozhovor k albu a vzniku všech písní se můžete podívat zde:
{vembed Y=tQUVOhidprE}