V pondělí 26. června od 20 hodin vystoupí v pražské Balbínově poetické hospůdce na společném dvojkoncertu písničkářka Saša Niklíčková a dixielandová kapela ŠouflŠou.

 

Saša Niklíčková je písničkářka, která je známá především svými „šansony dojemnými k uřehtání“, jak její písně označil v magazínu UNI hudební kritik Tomáš S. Polívka. Písničky o žehlení, nešikovně umístěných tetováních či striptýzech v domově důchodců zpívá většinou s doprovodem akordeonu, ačkoliv se dá předpokládat, že v Balbínce téměř jistě neodolá také tamnímu pianinu. Na kontě má dvě autorská CD: Kam nepřijde den (2014) a Zmačkaná žena (2020).

Šestičlennou, ryze pánskou kapelu ŠouflŠou označil časopis Headliner jako „zjevení v oblasti českého dixielandu“. Oni sami se hrdě hlásí k odkazu legendárních českých textařů, jako byl Jiří Suchý či Karel Plíhal a snaží se, aby se jejich tvorba vyznačovala podobně nápaditou hravostí. Tu zručně doplňují rozverným hudebním doprovodem ve složení: trumpeta, tuba, klarinet, banjo, valcha a kytara. Roku 2021 vydali CD s názvem Nemel a jazz.

Společný koncert kapely ŠouflŠou a písničkářky Saši Niklíčkové se koná v pondělí 26. června od 20 hodinBalbínově poetické hospůdce na Praze 2. Vstupenky lze rezervovat zde.

ŠouflŠou, foto: Martin Myslivec
Saša Niklíčková, foto: Anna Halamová