UnderFolk v Brandýse nad Labem:

Rejka Balcarová a Marek Vojtěch

Ve středu 22. února od 19 hodin proběhne v Brandýse nad Labem v kavárně a tvořílně Dvě vrány hudební vystoupení dvou osobitých písničkářů. Diváci se mohou těšit na autorskou tvorbu Rejky Balcarové a Marka Vojtěcha.

 

Rejka Balcarová je písničkářka jemného hlasu a pestrých melodií doprovázených hrou na akustickou kytaru. V minulosti působila v mnoha hudebních uskupeních (Medovina, Hudbanda a dalších) a roku 2022 se po zhruba devítileté pauze vrátila na pódium, tentokrát jako sólová písničkářka. Kromě hudby se věnuje též fotografii, vede kreativní kurzy tvoření z papíru a je součástí pořadatelského týmu pražské písničkové soutěže Notování. 

Marek Vojtěch se doprovází většinou na akordeon a stejně jako Rejka se k hraní vrací po přestávce, kterou zaplnil zejména divadelní tvorbou pro děti. Jeho písně vynikají především hravostí, vytříbeným jazykem a nadhledem. O jeho textařských kvalitách svědčí i to, že v minulosti pracoval jako spoluscenárista k televizní talkshow nebo napsal texty k písním k divadelní adaptaci Strašidla cantervillského, jíž měli možnost shlédnout diváci i na zámku v Brandýse nad Labem. 

Pořad UnderFolk je dílem spřátelených muzikantů, kteří se snaží veřejnosti představovat zajímavé hudební osobnosti stojící stranou hudebního mainstreamu. V Brandýse proběhne jeho letošní únorový díl, spolupořádaný kavárnou Dvě vrány. Koncert se koná ve středu 22. února od 19 hodin. Vstupné je dobrovolné. 

Partnerem projektu UnderFolk je Nadace Život umělce a Svaz autorů a interpretů, z. s.