Milí přátelé a fanoušci Večerů S! 

Šestý ročník hudební série Večery S 2022 je minulostí a je tu ročník sedmý. První koncert hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2022 začíná v pátek 20. ledna 2022 od 19:00 hodin. A hned při prvním koncertu se na jevišti setkáte s mimořádnými hudebníky a jejich autorskou hudbou, interpretovanou na velmi vysoké úrovni.

 

Petr Vašina dlouhodobě působil v orchestru příbramského Divadla Antonína Dvořáka, v Příbramském Big Bandu a v různých rockových a folk-rockových formacích. S Míšou Mádlovou se seznámili při studiu na kytarové škole a od počátku roku 2019 vystupují se šansony a blues ve folkovém balení. Míša kromě kytary a zpívání hraje na ukulele, Petr zpívá, hraje na kytaru, foukací harmoniku a příčnou flétnu. Repertoár je tvořen Petrovými písničkami ze sólového období, většinou z alba Nikdy předtím, a z části novými písničkami, které Míša a Petr složili v poslední době. 

Jitka Knížková začínala s klasickou kytarou a absolvovala dva kytarové cykly na ZUŠ. Postupně se potkávala i s jinými žánry a taky začala psát vlastní písně. Vydání prvního alba Odchylka v dokonalosti v roce 2019 odstartovalo její sólovou dráhu. Písničky není nutné přesně řadit ke konkrétnímu stylu, hodně se mění vzhledem k období a muzice, která Jitku v tu dobu nejvíc ovlivňuje. Žánry se v Jitce míchají dlouho, patrně proto studuje jazzovou kytaru na Konzervatoři Jaroslava Ježka, což Jitku vede k dalšímu hudebnímu posunu. 

Hudební skupina Zlee Jazzyky (čti Zlé jazyky) je z Humpolce a pohybuje se na hraně folku, šansonu a džezu. Kapela vznikla na začátku roku 2015 a původně hrála jazzové standardy, postupně ale přešla ke skládání vlastní tvorby. Na jaře roku 2019 vzniklo album Pozdě k půlnoci, které vinou covidu vyšlo těsně před Vánoci roku 2020. Hrají ve složení Bára Kaňová - zpěv, Jirka Prokůpek - piano, zpěv, Petr Lisý - saxofon, klarinet, Petr David - kontrabas a Vláďa "Smutek" Veselý - cajon, perkuse 

Je pro Vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

 

 

Večery S koncerty v Divadle U Kapličky

 

Kdy: pátek 20. ledna 2023 od 19:00 hodin

Kde:  Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, Č. Budějovice

 

PETR VAŠINA & MICHAELA MÁDLOVÁ

šansony a blues ve folkovém balení

JITKA KNÍŽKOVÁ

od klasické kytary po Ježkárnu

ZLEE JAZZYKY

na hraně folku, šansonu a jazzu

 

FB událost

 

Předprodej vstupenek - městský rezervační systém CBsystem od 2.1.2023 do 19.1.2023 

Další předprodej vstupenek od 3.1.2023 do 19.1.2023:

prodejna hudebních nástrojů Melodie, U Černé věže 8, České Budějovice

 

PO - PÁ 9.00 - 17.00, SO 9.00 - 11.30; tel.: 775 592 195

cena na koncert v předprodeji 160,- Kč, na místě 200,- Kč

 

(Bezbariérový přístup, stolová či řadová úprava sálu a na baru dostatečný výběr!)

 

Večery S budou pokračovat v pátek 17. února 2023 opět od 19:00.

Můžete se těšit na trojici účinkujících: Hashtag, Michal Dufek, Spolektiv

Včas budete o všem informováni.

 

Za Večery S na viděnou!

Jarda Hnízdil