Ve středu 12. října zavítá na další z klubových večerů hudebního cyklu UnderFolk dvojice vyzrálých písničkářských osobností. Z Berouna přijede Tomáš Suchý a z moravské Šošůvky písničkářka Alishi. Koncert proběhem od 19 hodin v kavárně V břiše velryby v Havelském parku v Mladé Boleslavi.

Skladatel, textař a písničkář Tomáš Suchý vystoupí v doprovodu multiinstrumentalisty Jakuba Schmida a představí sólovou autorskou tvorbu. Sluší se však podotknout, že je rovněž frontmanem kapely Ponožky pana Semtamťuka a spolupracuje i s plzeňskou skupinou Lakuna. Ačkoliv má tedy za sebou bohatou kapelní minulost, teprve v roce 2020 vydal první sólové album s názvem Záchytný bod, na němž představil citlivý pohled na svět muže ve středním věku a jehož obsah přijede mladoboleslavskému publiku přiblížit.

Písničkářský osud Alishi, vlastním jménem Aleny Střelečkové z malé vísky Šošůvky nedaleko Blanska, není tomu Tomášovu úplně nepodobný, ač se narozdíl od něj pohybuje spíš na pomezí folku a country. V minulosti působila v mnoha uskupeních (Al Boss, Ginger, Country Sisters), ale teprve nedávno se pustila na sólovou dráhu, kde však dokáže zručně zúročit bohaté pěvecké i hráčské zkušenosti. I za relativně krátkou dobu se jí podařilo získat několik ocenění, nejnověji cenu Svazu autorů a interpretů na Portě 2022 v Řevnicích. 

Říjnový UnderFolk se koná v kavárně V břiše velryby ve středu 12. října od 19 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Partnerem projektu UnderFolk je Nadace Život umělce a Svaz autorů a interpretů, z. s.