Tak jsem pro sebe objevil nové příjemné místo pro muziku. Probudilo ve mně vzpomínky na hraní v různých sklepních undergroundových „klubech“ před rokem 1989.

Jenže tehdy se v nich vesměs jenom muzicírovalo a o čepování piva, nebo o jiném občerstvení, se nám ani nezdálo. Zaznamenal jsem velmi neobvyklé pocity. Na mrňavém jevišťátku hrály postupně dvě party, u nichž nejsem zvyklý sledovat jejich výkon z hlediště. Stojím nebo sedím totiž spíš mezi nimi nebo za nimi a snažím se ostatní spolu s basistou nebo sám „držet rytmicky“. Nebyl jsem nějakou dobu zkoušení a koncertování mocen, přeskrzevá nemoc. Proto jsem se ocitl v obecenstvu a užíval si toho, jak jim to jde.

Kde to bylo a koho jsem poslouchal? Inu, v Kamarádském klubu v Nuslích, podle mého skoro bráchy prý „správněji“ v „Hnuslích“, kousek od „Synkáče“, tedy od Náměstí bratří Synků. A hrály vyobrazené hudební soubory H.R.A. (Hoboes revival Alva) a Terrakota. S obvyklou grácií a nonšalancí večerem provázel Milan Plch řečený Belmondo a bylo to fajn. Taky jsem „se dozvěděl“, že to není jednorázovka a Terrakota tu bude zase 17. dubna.

Foto: Jiří Břicháč