Třetí koncert hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky bude prvním koncertem, který přímo živě zaznamená Český rozhlas České Budějovice. Přijďte v pátek 23. března v 19 hodin podpořit velmi zajímavé účinkující.

Kdo vám zahraje a zazpívá?

Kvintet je písecká bluegrassová skupina, hrající v klasickém nástrojovém obsazení. Na scéně úplným nováčkem není, hraje na festivalech a v klubech po celé naší zemi, můžete ji slyšet také v žánrových rádiových pořadech. Na vystoupeních Kvintetu zní převážně vlastní tvorba, proložená převzatými bluegrassovými písněmi v češtině i angličtině.

Živulenky jsou hudební seskupení, které se neustále vyvíjí a proměňuje. Počet hudebnic se přizpůsobuje možnostem a časoprostoru. Skladba nástrojů je proměnlivá. Hrají písně z různých koutů Evropy. Inspirovány keltskou hudbou a prvky východního, jižního i severského hudebního pojetí. Hrají písně meditativní, laskavě všední, ale i náladově divoké.

Skupina Chansonet vznikla v roce 2015 rozšířením zakládajících členů skupiny PFBM. Vlastní písně hraje v obsazení kytara - zpěv, klávesy - zpěv, basová kytara a bicí. Volně se pohybuje v oblastech blues, folk, rock a swing. Hudba a texty písní se vzájemně doplňují a vytváří pestrou škálu od tanečně humorných nálad až po melancholicky zadumané.

Je pro vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor pro budějovické a jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale moc se o nich neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

Večery S budou pokračovat v pátek 20. dubna opět v 19 hodin speciálním koncertem Spolektiv 30 let a hosté, speciální host Standa Kahuda.

Více najdete na www.spolektiv.cz/vecery-s.