Na zámku Štiřín se uskuteční další koncert tria VoKoBere. Vystoupení navazuje na sérii koncertů tria se zajímavými hosty, kterými v minulých letech byly například Marta Kubišová, Lucie Vondráčková, Šárka Rezková nebo Zuzana Michnová.

VoKoBere si ve zkratce říkají Jiří Vondráček, Petr Kocman a Tomáš Berka. Tentokrát vystoupí jako host Blanka Šrůmová a Jan Sahara Hedl.

VoKoBere vystupují jako trio na koncertních pódiích velmi sporadicky. Láska k akustické hudbě a ke sborům je ale stále přitahuje, a proto se scházejí, aby představili svým posluchačům to, co je baví… A jsou to vedle známých světových songů především vlastní písničky, které představují na festivalech, v klubech ale i při soukromých akcích… VoKoBere na svých koncertech hrají melodické písničky v aranžmá působivých trojhlasů a akustických kytar. Repertoár tvoří vlastní pojetí Beatles, Eagles, Marsyas nebo Johna Denvera. Ve Štiříně zazní i nejnovější skladba Kousek Štěstí, kterou s VKB nazpívala Lucka Vondráčková. Žánrově patří VoKoBere do folku, blues, country a kytarového popu. Tři výrazné hudební osobnosti, tři rozdílné přístupy k tvorbě, tři mužské hlasy, které do sebe pasují, a k tomu melodické písničky. To tvoří základ pro příjemný koncert a pohodovou muziku.

V pátek 21. srpna v 19.30 hodin v zámeckých prostorách Štiřína zazní tedy například skladby Týden, Máš chuť majoránky, Leaving on the Jetplane, Blues na večer, Svatební, Nowerman, Seven Bridges Road. A pochopitelně písničky z repertoáru Blanky Šrůmové a Jana Sahary Hedla. Předprodej vstupenek je na zámku Štiřín.