Nejspíš si někteří z vás vzpomenou na Karla Kocha neúnavného organizátora a pořadatele Hříběcího budíku. Od té doby, co odešel nebeskou branou do jiného bytí, se podle některých lidí, kteří na Hříběcí budík rádi jezdili,

na pravé straně Vysočiny (myšleno pravá strana od D1 směrem na Brno)nic podobného neděje, proto jsme se po jednom z posledních koncertů ve Spolkovém domě v obci  Lhota Vlásenice dohodli s panem starostou Milanem Houškou, že bychom zkusili uspořádat menší FTC festiválek a nazvali ho Vlásenický budík Káji Kocha. Podobnost čistě nenáhodná, naopak převzatá a věnovaná právě památce Karla Kocha. Termín konání jsme určili na poslední sobotu měsíce května, tedy přesně 30. května 2015, místo konání - areál Spolkového domu v obci Lhota Vlásenice a začátek všeho dění v 16.00 hod s pravděpodobným koncem kolem jedenácté hodiny noční. Velikou výhodou pro nás jakožto pořadatele je, že nemusíme hledět na počasí, páč Spolkový dům disponuje dost prostorným sálem, kam se při nepřízni počasí můžeme uchýlit. Další výhodou je restaurace, která sousedí ve Spolkovém domě právě se sálem a kde se po skončení festivalu bude odehrávat následný sejšn všech, kteří nebudou ještě hudebně nasyceni. O kvalitní ozvučení a technické zázemí se postará manželská dvojice Hanka a Jarda Horynovi. Eventuální ubytování na místě ve vlastních spacích sáčcích, občerstvení zajištěno.                                                                                                                     

Naše pozvání přijali tito účinkující:

Knezaplacení  / Kladno - kapela folková, méně známá, ale dosti ostřílená, pod vedením skvělého kytaristy Honzy Paulíka.

Strunovrat / Slatiňany - kapela hrající především autorskou tvorbu kapelníka Petra Šoty, jistě sebou přivezou své čerstvě vydané CD Chlapec a moře. 

Jirka Mucha a Jana Balejová / Plzeň - velice zajímavá muzikantská dvojice, zajímavostí je, že Jirka Mucha je uznávaným hudebním autorem především v Indii.                                                                

Marien / Pardubice - jedna z mladých kapel, která disponuje velkou fanouškovskou základnou a dokázala se prosadit s klasicky znějícím vícehlasým folkem, dnes koncertují po celé republice a pořádají skvělé akce, to vše pod vedením kapelníka Víti Troníčka a projektu Folk žije..                                                                              

Stráníci a Míra Ošanec / Severní Čechy - hudební sdružení Verunky a Luboše Stráníkových s legendou libereckého folkrocku, Mirkem Ošancem, který nás bude zároveň celým festivalem provázet coby moderátor.                                                                                                                                                         

Folk Team / Brno - jihomoravská folkrocková legenda, myslím, že není potřeba podrobností.                                             

Další legendou, která přijala naše pozvání, je písničkář Honza Nedvěd / Praha, který se opět vrací na folková prkna.              

No, a aby toho nebylo málo, tak na závěr nás jistě rozezpívá svými skladbami další legenda, Ivan Hlas se svým triem / Praha - pánové Norbi Kovácz a Olin Nejezchleba, doprovázející právě Ivana, nás všechny dostanou svými hráčskými vtípky na mistrovsky zvládnuté nástroje.

Takže toto je sestava účinkujících, kteří přijedou 30. Května 2015 vzdát hold Karlovi Kochovi a budou spolu s námi doufat, že začneme novou tradici, která bude nenápadně navazovat na tradici Hříběcího budíku.

Těšíme se na vás, přijeďte podpořit novou tradici. Za pořadatele a celou Vlásenickou partu a pana starostu Milana Houšku vás zve Luboš Stranďa Stráník