Choroši

Akci, která má kořeny v roce  2004 a jejím velkým propagátorem je festival Porta, se podařilo zorganizovat také v Roztokách u Prahy a tentokrát se ke zpívání přidalo i hraní…
Pravidla akce jsou celkem jasná již z názvu samotného. Zasaď strom a pozvi k tomu další kamarády nebo lidi, kteří chtějí pomáhat se sázením stromů. Jak víme, děti z Řevnic již spolu s Portou vysadily nejen stromořadí lip, ale dokonce několik tisíc stromků v řevnickém lese.


Poslední víkend před začátkem školního roku tedy patřil i sázení stromů v Roztokách u Prahy. Počasí si dělalo, co se mu zachtělo, ale i tak se podařilo  přece jen vysadit několik keřů zlatice a trojpuku  a dvoudenní akce  na zahradě ZŠ v Roztokách u Prahy měla úspěch.
Za odborného zahradnického dohledu Jakuba Řezáče vysazovaly děti i další okrasné keře a svah u nové tělocvičny  se bude moci těšit na první jarní květy.  K celé akci přispěla svými písničkami i skupina  Choroši – finalisté Českého národního finále festivalu  Porta 2014.
I druhý den akce příjemně  pokračovala, i když se střídaly kapky deště s divadelním představením. Poslední kapky zalily skřítkovi Třešničkovi třešeň a sluníčko posvítilo na děti, na keře i na divadelní soubor Liduščino divadlo. Děti si po představení vyrobily loutku a pro své rodiče zahrály krátké divadelní představení. Doufejme, že se přidají i další školy, děti, a muzikanti, aby spojili síly a vysadili další a další keře a stromy.
Zasaď strom, ať máš kyslík na hraní zpívání v Roztokách byl finančně podpořen Letištěm Praha a.s., v rámci projektu Dobré sousedství – děkujeme.

Z Roztok u Prahy M. Bartulíková