Dny polské kultury a kuchyně se blíží!Rádi byste na jednom místě nasbírali cenné rady a zajímavé tipy, jaké cíle v Polsku neminout? Tak si rozhodně nenechte ujít Dny polské kultury a kuchyně v pátek 26. 9. od 14 do 22 hodin a v sobotu 27. 9. od 10 do 17 hodin na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 3.

Třetí ročník této oblíbené, zdarma přístupné akce nabídne autentické hudební zážitky, na pódiu se vystřídají polské kapely Dagadana a Buraky. Dagadana posluchačům nabídne nevšední spojení jazzu, elektroniky, polské a ukrajinské lidové muziky, vratislavská folková formace Buraky zahraje tradiční lidovou hudbu různých stylů a zvuků v moderním, dynamickém aranžmá.


Nedílnou sučástí bude i kulinářská show šéfkuchaře Zbygniewa Kozlika, ochutnávky a prodej polských delikates, prezentace měst Gdaňsk, Tarnov i dalších turisticky zajímavých míst z celého Polska a mnoho dalších atrakcíPrůvodcem Dny polské kuchyně a kultury bude Mojmír Maděrič.

„Ráda bych pozvala širokou veřejnost poslední zářijový víkend na pražské náměstí Jiřího z Poděbrad, kde si budou moci za doprovodu zajímavých polských kapel naši čeští sousedé udělat vlastní názor na polskou gastronomii,“ srdečně zve velvyslankyně Polské republiky v České republice Grażyna Bernatowicz.

Organizátory Dnů polské kuchyně a kultury jsou městská část Praha 3, Polský institut v Praze, Velvyslanectví Polské republiky v Praze, Ministerstvo zemědělství a rozvoje venkova Polské republiky, Dolní Slezsko a Agencja Rynku Rolnego.

Zdroj, foto: TZ 2media