Log in

Ze studentské kuchařky Helenky Rytířové: Fazole s klobásou

Fazole s klobásou

Dnes si uvaříme něco jednoduchého, co nám dodá energii v těchto chladných podzimních dnech. Stačí nám k tomu fazole a klobása. Recept nám ze své studentské kuchařky poskytla Helenka Rytířová.

Ingredience:

1 papriková klobása (asi 60 g)

4 stroužky česneku

1 konzerva fazolí v tomatové šťávě (nebo fazole uvařené doměkka)

1 lžička majoránky

1 malý rajský protlak

 

Postup:

Klobásu nakrájím na kolečka, nasypu do kastrolu a na mírném ohni opékám, až pustí tuk. Přidám drobně nakrájený (nebo prolisovaný) česnek, promíchám a hned vsypu celý obsah konzervy s fazolemi (nebo uvařené fazole).

Poté fazole přisolím podle chuti, posypu majoránkou a přidám rajský protlak. Vše promíchám a tři minuty prohřívám na mírném ohni. 

Podávám s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!