Log in

Zamilované těstoviny

Zamilované těstoviny

Těstoviny se dají dělat na tisíc způsobů. Proč se tyto těstoviny jmenují zamilované, zjistíte, až si je zkusíte uvařit. My jsme si je hned zamilovali. :-)

  • Autor: Baštírna u Bočana
  • Zobrazeno: 916

Krůtí maso se zeleninou

Krůtí maso

Pro dámy, které by rády dietní papání, ale i pro pány, kteří rádi dobrou krmi, jsem si dovolila sepsat receptík na jídlo velmi chutné a přitom snadné na přípravu. Tak tady ho máte.

  • Autor: Marcela Voborská
  • Zobrazeno: 1319

Buřtová čína

Ilustrační fotoNásledující recept vznikl zcela náhodou před lety u Tonyho Linharta na chatě na Kocábě. Předesílám, že to bylo v neděli, kdy dovezené zásoby již dávno vzaly za své a bylo nutno uvařit nedělní oběd. Jak se říká „co dům dal“.  Přála bych Vám vidět Tonyho nedůvěřivý výraz, je totiž známý svým vyhlášeným kuchařským uměním a mlsným jazýčkem. A tohle, co jsem chystala, tedy v životě neviděl.

  • Autor: Marcela Voborská
  • Zobrazeno: 951

Zamilované klopsy v ďábelské omáčce

Ilustra?ní fotoSuroviny: 500g mletého hov?zího a vep?ového masa, s?l, mletý ?erný pep?, kari ko?ení, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, hladká mouka na tvarování. Na omá?ku: 2 lžíce oleje, 1 st?edn? velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru sladké smetany na šlehání, s?l, 3 stroužky ?esneku, 2 bobkové listy, 5 kuli?ek nového ko?ení, špetka chilli ko?ení, 1 malý raj?atový protlak nebo 6 lžic ke?upu, 2 lžíce rybízové marmelády.

  • Autor: Baštírna u Bočana
  • Zobrazeno: 1465

Nefalšovaný guláš

Nefalšovaný gulášMé kuliná?ské chu?ové pohárky dostaly hroznou ránu. I úder je slabé slovo. Byli jsme prost? p?ed n?kolika lety pozváni na svatební hostinu. Manželka sice ?íkala, že její známá coby novomanželka je šet?ílek až na p?du, ale všechna má nejhrozn?jší o?ekávání byla prost? p?ekonána.

  • Autor: Vladimír Stibor
  • Zobrazeno: 800

Celerové pyré

Ilustra?ní fotoJak známo, celer je v zásad? velice prosp?šná „bylina“, p?edevším na snižování škodlivého cholesterolu v krvi, na podporu imunity a další neduhy. Není t?eba se obávat, že bychom jeho konzumací v podob?, jakou Vám chci nabídnout, zh?ešili proti svým masožravým zásadám. Výsledek tohoto receptu lze použít i jako studenou p?ílohu k mas?m.

  • Autor: Marcela Voborská
  • Zobrazeno: 2099

Traperův kotlík

Ilustrační foto

Suroviny:
300g zadního hovězího, 2 lžíce oleje, 150g pórku, stroužek česneku, 300g fazolových lusků, 250g rajčat, 60g těstovin, 0,25l vody, tymián, sůl, pepř, nať petržele.

Postup:
Maso nakrájíme na plátky a na oleji osmahneme, přidáme na kolečka nakrájený pórek a utřený česnek a podusíme. Zalijeme vodou a pomalu duste asi 35 min. Přidejte očištěné nakrájené fazolové lusky, tymián a dusíme ještě dalších 20 min. Vložte oloupané a nakrájená rajčata dále dusíme ještě 5 min. Přidejte uvařené těstoviny, opatrně zamíchejte, podle chuti dodejte pepř, sůl a ozdobte petrželí nebo šnytlíkem.

  • Autor: Super User
  • Zobrazeno: 648

Hříchy sedláka Míchy - klobása obalená masovou směsí a slaninou

Ilustra?ní fotoSuroviny: 500g mletého masa, 1 lžíce mleté papriky (m?že být ostrá), 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, 1 v?tší cibule, 300g moravské (paprikové) klobásy, 100g jemn? nakrájené slaniny, špetka tymiánu, rostlinný tuk, s?l.

  • Autor: Baštírna u Bočana
  • Zobrazeno: 1059

Zahradníkův kotlík

Ilustra?ní fotoSuroviny:
1 kg pórku, 750g brambor, 2 mrkve, celer, cibule, 75g slaniny, olej, 4 klobásy, 1l vývaru, s?l, pep?, petržel.

Postup:
?áste?n? vyškva?íme slaninu, p?idáme pokrájené: mrkev, celer, cibuli a brambory, vše orestujeme, zalijeme vývarem a va?íme cca 10min. P?idáme na kole?ka nakrájený pórek, podle chuti s?l, pep? a va?íme ješt? cca 7min, vložíme pokrájené klobásy ješt? chvíli proh?ejeme. Hotový kotlík ozdobíme petrželkou.

  • Autor: Super User
  • Zobrazeno: 594