Baštírna
Zapékané palačinky

Palačinky zná asi každý z nás, jsou oblíbené mezi dospělými i dětmi. Dnes si tedy uděláme zapékané palačinky, které můžeme jíst jak nasladko, tak i naslano.

Baštírna
Zamilované těstoviny

Těstoviny se dají dělat na tisíc způsobů. Proč se tyto těstoviny jmenují zamilované, zjistíte, až si je zkusíte uvařit. My jsme si je hned zamilovali. :-)

Baštírna
Krůtí maso

Pro dámy, které by rády dietní papání, ale i pro pány, kteří rádi dobrou krmi, jsem si dovolila sepsat receptík na jídlo velmi chutné a přitom snadné na přípravu. Tak tady ho máte.

Baštírna

Ilustra?ní fotoSuroviny: 500g mletého hov?zího a vep?ového masa, s?l, mletý ?erný pep?, kari ko?ení, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, hladká mouka na tvarování. Na omá?ku: 2 lžíce oleje, 1 st?edn? velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru sladké smetany na šlehání, s?l, 3 stroužky ?esneku, 2 bobkové listy, 5 kuli?ek nového ko?ení, špetka chilli ko?ení, 1 malý raj?atový protlak nebo 6 lžic ke?upu, 2 lžíce rybízové marmelády.

Baštírna

Ilustra?ní fotoJak známo, celer je v zásad? velice prosp?šná „bylina“, p?edevším na snižování škodlivého cholesterolu v krvi, na podporu imunity a další neduhy. Není t?eba se obávat, že bychom jeho konzumací v podob?, jakou Vám chci nabídnout, zh?ešili proti svým masožravým zásadám. Výsledek tohoto receptu lze použít i jako studenou p?ílohu k mas?m.

Baštírna

Ilustrační fotoNásledující recept vznikl zcela náhodou před lety u Tonyho Linharta na chatě na Kocábě. Předesílám, že to bylo v neděli, kdy dovezené zásoby již dávno vzaly za své a bylo nutno uvařit nedělní oběd. Jak se říká „co dům dal“.  Přála bych Vám vidět Tonyho nedůvěřivý výraz, je totiž známý svým vyhlášeným kuchařským uměním a mlsným jazýčkem. A tohle, co jsem chystala, tedy v životě neviděl.

© 2018 Porta