Log in

Rančerův kotlík

Ilustrační fotoSuroviny:
250g hovězího, 250g skopového, 2 ½ l vývaru, 200g brambor, 200g mrkve, 2 pórky, 300g hrášku, 2 klobásy, 100g šunky, olej, česnek, cibule, sůl, pepř, tymián, bazalka, petržel.

Postup:
Maso nakrájíme na kousky, a osmahneme na oleji, přidáme cibuli, pepř, tymián, česnek a podusíme. PřilIjeme vývar a vaříme asi 45min. Přidáme brambory a mrkev a vaříme 15min, pak přidáme pórek a hrášek a dovaříme ještě 5min. Klobásu nakrájíme na kolečka, šunku na nudličky, vsypeme a ozdobíme petrželkou.

  • Autor: Super User
  • Zobrazeno: 673

Z babiččina kapsáře aneb rady do kuchyně

VařímeBílky do polévky: jestliže potřebujete k přípravě pokrmu žloutky, bílky nevyhazujte, ale zavařte do polévky.

Zlatá polévka: než dáte povařit mrkev do polévky, osmažte ji najemno nastrouhanou vedle v kastrůlku na másle a teprve potom vlijte do vývarové polévky. Polévka dostane krásnou zlatou barvu.

Zamrazená mrkev: na másle osmaženou najemnou nastrouhanou mrkvičku dáme po vychladnutí zamrazit do nádobky na přípravu ledových kostek a pak už jen přidáváme do polévek, když je třeba.

Plnění dortového korpusu: abychom neponičili korpus, necháme jej vychladnout a teprve potom krájíme. Nejlépe pevnou nití. Kolem korpusu ovineme nit, vepředu překřížíme a zlehka utahujeme, až se od sebe díly oddělí.

  • Autor: Super User
  • Zobrazeno: 644