Basový kytarista VLADIMÍR „Guma“ KULHÁNEK  se nesmazatelně zapsal do dějin československé rockové i bluesové hudby. V letech 1970 -1972 působil jako člen formace FLAMENGO, s níž vytvořil zásadní desku českého rocku „Kuře v hodinkách". V období 1976 -1978 byl společně s Michalem Pavlíčkem oporou skupiny BOHEMIA. Následovala spolupráce s BLUES BANDEM Luboše Andršta a Petera Lipy. V roce 1985 stál „Guma" Kulhánek při znovuzrození formace „ETC …", v níž působil 12 let.

„Guma" Kulhánek také „tvrdil muziku“ ve STROMBOLI a hrál na řadě jiných výtečných alb (CK Vocal, Ota Petřina, apod.). Hrál také se skupinou Anny K., v projektu „GROOVE" Jana Kořínka a do konce roku 2018 ve skupině T4 společně s Martinem Kopřivou a Stanislavem Kubešem. V současnosti hraje ve znovuzrozeném Energitu a v nové formaci PRAK.

Dva exkluzivní koncerty nazvané „Čas je mý kuře v hodinkách - Vladimír „Guma“ Kulhánek 75“ se uskutečnily u příležitosti pětasedmdesátých narozenin, které legendární baskytarista v letošním roce oslavil. První z obou koncertů proběhl 8. 10. 2019 v pražském Lucerna Music Baru, druhé vystoupení se odehrálo v brněnském Sono Centru 15. 10. 2019.



V Praze se představily následující formace: PRAK, Luboš Andršt & Energit, Vladimír Mišík & Etc... „40“ a vrcholem večera bylo pro tuto příležitost obnovené Flamengo, které zahrálo skladby z legendární a snad nejznámější bigbíťácké desky Kuře v hodinkách (1972). V Brně kapelu PRAK nahradilo zbrusu nové seskupení Livin Free.

V Lucerna Music Baru navíc jako speciální hosté vystoupili Kamil Střihavka a Michal Pavlíček, s nimiž se „Guma“ setkává ve skupině Supergroup.cz, která vznikla na základě ankety radia Beat a svedla dohromady špičkové muzikanty tuzemské rockové scény.

Fotogalerie: