Log in

Ze studentské kuchařky Helenky Rytířové: Papriky plněné šunkou a sýrem

Plněné papriky

Dnes si uvaříme něco zdravého, ale zároveň velmi chutného. Papriky plněné šunkou a sýrem jsou trošku náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Recept nám ze své studentské kuchařky poskytla Helenka Rytířová.

Ingredience pro dvě osoby:

2 velké papriky

150 g šunky nebo šunkového salámu

150 g tvrdého sýru vcelku

2 vejce

2 lžíce mléka

2 stroužky česneku

1 lžička hladké mouky

2 polévková lžíce olivového oleje

 

Postup:

Papriky omyju a rozkrojím podélně napůl. Vyčistím je od dužiny a zrníček, stopku jim ponechám.

Do velké mísy nastrouhám na hrubém struhadle šunku a stejné množství sýra. Přidám prolisovaný česnek a promíchám. Do hrnečku rozklepnu vejce a rozmíchám je s mlékem. Přidám do mísy se strouhanou šunkou a sýrem, popráším moukou a pečlivě promíchám.

Troubu rozehřeju na 180 °C. Dno zapékací nádoby poliju olejem.

Papriky naplním připravenou směsí a dám je do zapékací nádoby. Peču je 30 minut, až je náplň zlatá a papriky zespodu opečené.

Na talíři poliju papriky šťávou, která zůstala v nádobě. Hodí se k nim vařené brambory nebo bílé pečivo.

Dobrou chuť!