Log in

Ze studentské kuchařky Helenky Rytířové: Špecle se slaninou

Přejeme dobrou chuť!

Dnes si uvaříme něco rychlého a jednoduchého, co zvládne každý začínající kuchař. A navíc to ještě báječně chutná. Recept nám ze své studentské kuchařky poskytla Helenka Rytířová.

Ingredience:

250 g špeclí

100 g slaniny

1 velká cibule

1/4 kostky másla

150 g ementálu v celku

 

Postup:

Slaninu nakrájíme na proužky, dáme na pánev a na slabém ohni smažíme, dokud nepustí tuk a není pěkně křupavá. Občas ji promícháme. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a opékáme ještě 10 minut. Cibule by neměla zhnědnout. Zatím vaříme špecle ve velkém hrnci v osolené vodě - postupujeme podle návodu na obalu – a nastrouháme sýr na struhadle s velkými oky.

Obsah pánve přendáme do většího kastrolu, přidáme scezené horké špecle a vše promícháme. Ještě vmícháme nastrouhaný ementál, přikryjeme poklicí a necháme sýr rozpustit. Můžeme podávat s nakrájenou čerstvou zeleninou, salátem nebo kyselými okurkami.

Dobrou chuť!