Log in

Ze studentské kuchařky Helenky Rytířové: Brokolice se sýrem

Vypadá to lákavě

Za pár týdnů jsou tady Velikonoce, kterým předchází období půstu. A tak si dnes uvaříme něco bezmasého, ale přitom výborného: brokolici se sýrem. Recept nám ze své studentské kuchařky poskytla Helenka Rytířová.

Ingredience:

1 menší brokolice

150 g másla

2 – 4 stroužky česneku

4 polévkové lžíce husté sójové omáčky

150 g strouhaného sýra

 

Postup:

  • Brokolici rozeberu na velké růžičky a dám ji vařit do osolené vody. Růžičky dávám do vody košťálem dolů, protože ten potřebuje delší dobu varu. Kastrol přikryju poklicí a vařím pět minut. Brokolice nesmí být rozvařená!!!
  • V kastrůlku rozehřeju máslo a přidám prolisovaný česnek. Máslo nechám jen zpěnit a odstavím z ohně. Do česnekového másla naliju sójovou omáčku a udržuji vše v teple.
  • Uvařenou brokolici scedím, nechám ji okapat na cedníku a ještě horkou dávám na servírovací talíře. Nakonec ji posypu strouhaným sýrem a poliju horkou máslovou omáčkou. Podávám s nakrájenými rohlíky.

Přejeme dobrou chuť a Helence děkujeme za recept!