Log in

Historie Porty - 2011

D.N.A.2011
Po dohodě se změnila i struktura festivalu a datum konání Ústecké části Porty. Z mezinárodního finále se stala mezinárodní soutěž v rámci které se odehrává finále autorské Porty. Finále interpretační soutěže Porta se odehrává poslední červnový víkend v Řevnicích.

České národní finále Porta Řevnice
Porta patří v Řevnicích k již zavedeným akcím. Mimo již klasického sázení stromů probíhá pozvánka na Portu prostřednictvím úspěšného koncertu v kině v Řevnicích. Na scéně v Řevnicích se vystřídalo mnoho špičkových hudebníků domácích i zahraničních v "portovních" i příbuzných žánrech. Porta se po letech opět dočkala zaplněného hlediště. Za to vše patří dík O.s Porta a pořadatelům z řad členů tohoto sdružení a ČTU, která mimo pomoci při ČNF garantuje oblastní kola.

Výsledky
1 - D.N.A.
2 - Vasilův rubáš
3 - Šantré

Portovní diskografie
Gramofonové desky
• Porta 1967 - 68
• Porta 1969 - 1970
• Porta 1971 - 1972
• Porta 1973
• Porta 1974
• Porta 1975
• Porta 1976
• Porta (album 1980), Supraphon 1980
• Porta 1981
• Porta '82, Supraphon 1983
• Porta '83, Supraphon 1984
• Porta '84, Supraphon 1985
• Cesty '85, Panton na Portě - LIVE, Panton 1985
• Porta '85, Supraphon 1986
• Porta '86, Supraphon 1987
• 20 let Porty, Supraphon 1986 (2 LP desky)
• Porta 1987
• Stará dobrá Porta
• Porta '88, Supraphon 1988
• Porta 1989
• Porta 1990, Porta (vydavatelství)1990
• Porta Svitavy '93 - Live
• Porta 96 - Live
• Porta 2000

CD
• PORTA trefa 1 (1968 - 1985)
• PORTA trefa 2 (1998 - 2007)
• Porta slaví 40
• Porta Řevnice 2008
• Porta Řevnice 2009
• Porta Řevnice 2010



Zdroje:
Literatura
Langer, M. J., Doležal I.(2001): Porta znamená brána ...i do nového století? Praha, Adonai s.r.o
archiv Sdružení Porta
archiv Občanského sdružení Porta
archiv Zdenka Schwagera
stránky www.porta-festival.cz